Reis 2020

Galerie

Bibliotheek

Zelhem

Burg Rijpstrastraat 4 | 7021CR Zelhem | Telefoon 0314 333445

Reis 2020

6 - 10 oktober 2020Reis naar Weimar en Dessau


Dit jaar gaat onze reis naar Weimar en Dessau, en zij staat geheel in het teken van het Bauhaus! Onze reis zal inhoudelijk begeleid worden door Drs.Iris Maalderink-Besselink.

Het Bauhaus was een opleidingscentrum, in 1919 in Weimar opgericht door architect Walter Gropius, waar werd onderwezen in architectuur en toegepaste kunsten. Het stond onder invloed van de Nederlandse kunstenaarsgroep De Stijl. Het ideaal was de eenheid van alle kunsten binnen het toepassingsgebied van de architectuur. Daarom werden ook schilder-en beeldhouwkunst, weven en fotografie in het lesprogramma opgenomen. Bauhaus heeft grote invloed gehad op de wereldwijde ontwikkeling van vormgeving, architectuur en het onderwijs daarin.

 

We zullen 3 nachten in Weimar logeren en 1 nacht in Dessau.

We reizen met een luxe touringcar. Op de heenreis maken wij een stop bij de Fagus-fabriek, een van de sleutelwerken van de moderne architectuur en ontworpen door Walter Gropius.

 

Dag 2: In Weimar beginnen wij met een historische wandeling door de sfeervolle binnenstad. Wij zullen er verder een bezoek brengen aan het Neues Museum, met de tentoonstelling ‘Van de Velde, Nietsche und die Moderne um 1900’ waarmee we een goede inleiding krijgen op de beginperiode van het Bauhaus. Verder bezoeken we het hoofdgebouw van de Bauhaus-Universiteit, ontworpen door Henri v.d. Velde. Een rondwandeling met gids langs o.a. het kantoor van Gropius besluit deze dag.


Dag 3: Wij bezoeken het Bauhausmuseum, gevestigd in een bijzonder architectonisch bouwwerk. Haus am Horn en Haus Hohe Pappeln, privéwoning van Henri van der Velde zijn onze volgende doelen. De middag zal gedeeltelijk vrij te besteden zijn. Het Goethehuis kan bezocht worden.


Dag 4: In Dessau liet Gropius een nieuw hoofdgebouw plaatsen dat geheel volgens de idealen van zijn school werd gebouwd. De middag is voor het nieuwe Bauhausmuseum dat de op-een-na-grootste Bauhauscollectie ter wereld bezit. De Meisterhäuser staan op ons programma voor de middag.


Dag 5: gaan we via de wijk Törten weer naar Nederland.

 

De prijs voor deze reis is nog afhankelijk van het aantal deelnemers en zal voor vrienden liggen tussen de € 790,00 en € 840,00

introducés betalen € 25,- extra

Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van € 130,-

 

Bij deze prijs inbegrepen zijn:

  • Vervoer per luxe bus
  • Alle entrées bij musea conform ons programma
  • Rondleidingen door Iris Maalderink en door lokale gidsen
  • 4 hotelovernachtingen
  • 4 x ontbijt
  • 2 diners, 1x op dag 1 en 1x op dag 4
  • Gebruik van audiosysteem

 

De reis zal doorgaan bij minimaal 20 deelnemers.

U kunt zich opgeven voor 31 maart bij het secretariaat van Galerie Reizen: Helga de Boer, liefst per mail deboerzelhem@planet.nl

Daarna krijgt U het officiële aanmeldingsformulier toegestuurd van onze partner Labrys Reizen die de reis verzorgt. 

Opleidingscentrum Bauhaus, Weimar

Bauhaus, Dessau, Walter Gropius

Theater costums Bauhaus

Goethe en Schiller