Tentoonstellingen 2017

Galerie

Bibliotheek

Zelhem

Burg Rijpstrastraat 4 | 7021CR Zelhem | Telefoon 0314 333445

Overzicht tentoonstellingen 2017

23-01-2016 t/m 12-03-2016


Weerzien in bewondering


Werk van twee kunstenaarsparen; Elysia Verhoeven en Siemen Dijkstra en Sofie Hupkens en Reinder Homan.


Voor meer informatie en foto's klik hier.

25-03-2017 t/m 13-05-2017


Onafhankelijk ontwerp


Een tentoonstelling vol inspirerend design, die de samenwerking van het menselijk handelen en de nieuwe technologieën van deze eeuw toont. De tentoonstelling wil inzichtelijk maken wat ontwerpers op dit moment beweegt.

Samen met Arnout Visser is een interessante groep eigentijdse topontwerpers bijeengebracht.


Voor meer informatie en foto's klik hier.

19-05-2017 t/m 22-07-2017


Torentjes en Tekens


Na een opleiding tot binnenhuis architect is Els Kaper-Klaver de weg gegaan naar autonoom kunstenaar in textiele werkvormen. Zij werkt en tekent met losse vezels, wol, lontvlas, textiel en papier. ‘Schilderijen’ en ruimtelijke objecten in gemengde technieken waarin twee thema’s centraal staan: schriftbeelden en letters in talen van over de hele wereld en torentjes opgebouwd uit gedachten, verhalen en herinneringen. Een fascinatie voor tijd en vergankelijkheid, voor de cyclische schoonheid en kracht van de natuur, voor verbonden zijn met andere mensen en culturen, voor hun talen en hun tekens, krijgt op unieke wijze poëtisch vorm in textiel en papier.Voor meer informatie en foto's klik hier.

31-07-2017 t/m 23-09-2017


Culturele Atlas Zelhem


Getoond werd een selectie uit de culturele Atlas Zelhem met een aantal recent verworven werken.

 

Voor de zomertentoonstelling van de CAZ worden kunstenaars uitgenodigd die al met werk in de atlas zijn vertegenwoordigd.

 

Dit jaar is dat Frits van Amerongen.

 

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaand geeft CAZ een nieuwe catalogus uit. Een exemplaar werd tijdens de opening aangeboden aan de heer A. Peppelman, wethouder van de gemeente Bronckhorst.Voor meer informatie en foto's klik hier.

30-09-2017 t/m 11-11-2017


Waanzinnige Sier


Fabelachtig, intens gedetailleerd en op het waanzinnige af.

Zo is het werk van Jeroen Bosch te omschrijven.

 

Naar aanleiding van het Jeroen Boschjaar, in 2016, lieten 12 kunstenaars zich inspireren door zijn werk. In de Galerie Bibliotheek Zelhem is, van 30 september tot en met 11 november, het bijzondere resultaat te zien.

 

Bovendien is op 4 oktober om 20.30 in de Gruitpoort de film: The Curious World of Hieronymus Bosch, te zien. Wie is Jeroen Bosch? Waarom zijn vreemde en fantastische schilderijen zo populair? Hoe overbrugde hij de Middeleeuwen en de Renaissance? Waar kwamen zijn onconventionele en tijdloze visioenen vandaan?Voor meer informatie en foto's klik hier.

18-11 t/m 20-01-2018


Keramiek


Er is een grote verscheidenheid in de werken van de 6 exposanten. Er zijn de exotisch gevormde vaasvormen van Marian de Voogd en Marja Kennis, de wandplastiek die lentekriebels bij je oproept door de vogels en de bloemen van Marja Hooft. Dan wordt er door Judith de Vries gebruik gemaakt van de techniek om de klei uit te rollen in de prachtigste kleurpatronen en daar objecten van te vormen. Liesbeth Kamp geeft de huid van haar objecten een fluwelige tint die zowel de binnenkant als de buitenkant kleurt.

Maar ook maakt zij interessante gebruiksvoorwerpen zoals 1-2 of meerarmige kandelaars. Tot slot verrast Dien Jorien Geertsma ons met objecten uit schilderijen, klassieke stillevens, die zij natuurlijk 3-dimensionaal presenteert.Voor meer informatie en foto's klik hier.