Straatbeelden 2

Galerie

Bibliotheek

Zelhem

Burg Rijpstrastraat 4 | 7021CR Zelhem | Telefoon 0314 333445

Tentoonstelling geannuleerd


Zaterdag 28 maart zou de opening zijn van de tentoonstelling “Zo te zien, zo.... gezien” met fantastische foto’s en prachtige beelden. Vanwege de coronamaatregelen hebben we deze tentoonstelling helaas moeten annuleren. Het goede nieuws is dat we de expositie kunnen verplaatsen naar 3 oktober 2020.

Zo te zien, zo.......gezien.

De straat waar mensen, gewild en ongewild, hun sporen achterlaten.

Op de tentoonstelling zullen foto's te zien zijn van de bekende fotografen Peter van Tuijl (Ulft), Cis Luttikhuis (Molenhoek), Patrick Cambien (Kontich bij Antwerpen) en beelden van Frank Letterie (Vorden).

De professionaliteit, originaliteit en specifiek eigen signatuur geldt zowel voor de fotografen als voor de beeldhouwer.

De kunstenaars zullen allen aanwezig zijn op de opening en toelichting geven op hun werk.

 

De in Vorden wonende Frank Letterie is opgeleid aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Aan deze laatste is hij ook verbonden geweest als docent beeldhouwen. Frank voert zijn werk voornamelijk uit in brons, maar soms hakt hij ook een beeld uit steen. Soms zijn het momenten van actie, maar soms zijn het verstilde situaties. Hij ontving vele prijzen en zijn werk is te vinden in veel binnen- en buitenlandse musea.

 

Zijn opleiding heeft Patrick Cambien genoten aan de LUCA School of Arts aan de Na.Ra.F.I. op de Campus Brussel. Ook hij was later als docent hieraan verbonden. Onze Belgische gast heeft een aantal malen met behoorlijke tussenposen Londen bezocht en gefotografeerd. Uit drie reeksen heeft hij een selectie gemaakt, die 48 jaar overspant, maar die zeer bewust niet in chronologische volgorde worden vertoond. Sommige dingen zijn uiteraard ingrijpend veranderd of zelfs gewoon verdwenen, maar andere aspecten blijven en zijn in feite tijdloos.

 

Cis Luttikhuis is opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de Hogeschool van Utrecht Creatieve Therapie Beeldend Vormgeven en aan Artez in Arnhem. Ook hij was later werkzaam als docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In de wijze waarop de mens zich in de openbare ruimte beweegt en in het ordenen van zijn omgeving maakt hij duidelijk hoe hij ermee verbonden is. In het werk van Cis probeert hij dit zichtbaar te maken. In beelden van reclames en etalages, in beelden van mensen op straat of in het café. In het werk uit zich dit enerzijds in perfectie en verval als manifestaties van vervreemding. Anderzijds uit het zich in elementen van verbondenheid.

 

De uit het onderwijs afkomstige Peter van Tuijl fotografeert al zijn hele leven. Hij volgde al vroeg workshops en behaalde in 1983 als vrijetijdsfotograaf het predicaat Bonds Meester Klasse. Na zijn afscheid van het onderwijs is hij dagelijks bezig als freelance fotograaf,  docent fotografie en begeleidt hij fotoclubs. Hij jureert regelmatig regionale en landelijke fotowedstrijden.

Frank Letterie

Cis Luttikhuis

Patrick Cambien

Peter van Tuijl