Lijn-Vlak-Ruimte


Lijn-Vlak-Ruimte

26-01-2019 t/m 23-03-2019


Een lijn vormt een vlak dat in de ruimte een eigen waarheid presenteert.


Van 26 januari t/m 23 maart presenteerden; Iene Ambar, Jean Pierre Pasma en Rido Jansen hun werk.


Iene Ambar

Als kind van Chinese ouders, groeide Iene op in Indonesië.  Sinds ruim 20 jaar woont en werkt  zij in Amsterdam. Iene heeft internationale bekendheid met tentoonstellingen in Indonesië, Australië,  Japan, Spanje, Duitsland, Cuba etc. Haar werk is aangekocht door het Stedelijk museum in Amsterdam en Museum Boymans van Beuningen, Rotterdam. Iene ziet haar werk als “meditatie objecten”. De open en simpele vormen kunnen worden gezien als speciale schetsen die de persoonlijke verbeeldingskracht aanspreken. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft zij haar nieuwe serie “Domes” gerealiseerd.


Jean Pierre Pasma

Jean-Pierre Pasma “vecht” met papier. Maar wel met papier dat wat te vertellen heeft. Afval, verwaterd, gescheurd of verouderd papier uit tijdschiften posters, billboards, kortom papier dat zijn oorspronkelijke functie schijnbaar verloren heeft krijgt in de handen van Jean Pierre een tweede, wellicht indrukwekkender leven. In de vorm van collages presenteert Jean Pierre zijn meest actuele werk.

Rido Jansen.

Al vaker werd werk van Rido in Zelhem getoond. Dit keer als logische aanvulling bij de twee andere kunstenaars laat Rido nieuw werk zien. Ook hier worden verschillende materialen, vaak oude kranten, als basis gebruikt. Maar altijd de mens als inspiratiebron, hun gezicht, houding en verhaal en prachtige, veelzijdige tentoonstelling met verschillende vormen van mooie papierkunst.

Klik op een foto voor een grotere weergave