Tapijttegels en krokodillentranen


Tapijttegels en krokodillentranen

8-10-2022 t/m 3-12-2022


Tapijttegels en krokodillentranen is de naam van de nieuwe tentoonstelling die in Zelhem te zien zal zijn. Het is een expositie van het kunstenaarscollectief Mestlab31. Dit is een groep jonge, bevriende kunstenaars die, zoals ze zelf zeggen, wat leven in de brouwerij wil brengen. De kunstenaars vullen het tekort aan leuke exposities en kunstevenementen op, beginnend in Arnhem en nog zonder eindbestemming.

Dit najaar strijken ze in Zelhem neer en gaan hier de dialoog aan met elkaar en de omgeving. Ze brengen een frisse combinatie van kunst en alles dat met half-dichtgeknepen ogen onder dezelfde noemer kan vallen. Als nomadische groep zijn samenwerkingen binnen en buiten de kunst voor hen heel belangrijk. Het eindresultaat zijn eigenzinnige evenementen waar het plezier en de creativiteit centraal staan.

 

Lucas Sloot werkt veel met hout en houten constructies, maar maakt ook digitale collages in foto, tekeningen en video. “In eerste instantie zag ik de werken die ik maakte meer als constructies dan als beelden en dat is terug te zien in het werk.” Het laatste jaar lijken zijn vormen vrijer te worden. In zijn werk zoekt hij naar relaties en invloeden die mensen en objecten op en met elkaar hebben.

In het werk van Barbara Walbrun lijken ruimtes vlakken te worden. Haar werken op papier ademen rust en balans: lijnen, vlakken en kleuren volmaakt in evenwicht. Twee- en driedimensionaliteit vloeien daarbij in elkaar over. Maar als kijker word je ook verrast door de organische (rest)vormen die soms in de compositie opduiken.

De kunst van Mirka Farabegoli (etsen, tekeningen, bewerkte foto’s) heeft iets geheimzinnigs. In onze moderne, pragmatische maatschappij is zij juist op zoek naar een non-rationeel tegenwicht. “Ik neem waar dat er in de moderne mens nog steeds een fascinatie bestaat voor het mystieke, voor iets dat het alledaagse overstijgt. Het mythische zit soms verpakt in ogenschijnlijk banale zaken.“

Bij de kunst van Rosalie van Oorschot lijken kleine dingen aan de basis te staan. In haar tegels van gemengde techniek (waarbij ze met hout, acryl, was, hars, pigment, polymeerklei werkt) vinden minuscule vormen/objecten een plek in ijle composities met wazige kleuren en vormen.

De met de 3D-printer gemaakte sculpturen van Joost Hoebe ogen speels. Zijn gekleurde kleine figuren lijken zo uit een animatiefilmpje gestapt. Welke verhalen vertellen zij?


www.mestlab31.com 

www.lucassloot.com

www.joosthoe.be

www.rosalievanoorschot.nl

www.barbarawalbrun.com

www.mirkafarabegoli.com