Schilderclub


Schilderclub

Sinds jaren is op initiatief van Frits van Amerongen een teken- en schilderclub actief onder de “vrienden van de galerie”.

Tussen de 5 en 10 liefhebbers komen elke dinsdag vrijblijvend bij elkaar om ergens op een mooie plek in de omgeving te tekenen of te schilderen.

Een deel van de “club”gaat in de winter binnenshuis door met een schildercursus o.l.v. Helen Niemeijer.


Beste nieuwe schildervrienden en vriendinnen. Kom erbij!

 

Zo’n dikke 15 jaar geleden is “de schilderclub” voortgekomen uit  de Vrienden van de Galerie. We hebben de fijne gewoonte om met elkaar buiten te schilderen. Meestal aquarelleren we, maar ook wordt er getekend of werkt iemand met acryl.

 

We spreken een vaste middag af en verzamelen op de afgesproken plek. Dat kan bij een bijzonder gebouw zijn, een mooie boom of een waterpartij. Naast het totaal is het natuurlijk ook mogelijk om een detail te kiezen.

 

Met  elkaar en onze schilder attributen om ons heen werken we hier dan. Niets is heerlijker dan om een paar uur op een mooie zomerse middag op een mooie plek te vertoeven. Geen andere zorgen dan kleur, compositie en techniek.

 

De eerste keer op een nieuwe locatie kan er kort aandacht besteed aan techniek en compositie. We zouden het erg fijn vinden als er meer mensen met ons mee gaan doen.

 

U kunt meer informatie opvragen of zich aanmelden bij:

Frits van Amerongen: 0314 622079,

Wim Kok: 0314 622004 of a.zwart322@upcmail.nl


Er zijn geen lidmaatschap kosten.